Budúci víkend sa vrátia kone do Prešova

09.10.2009 Prešov

„Vráťme kone Prešovu“ je názov podujatia, na ktoré pozýva primátor mesta Pavel Hagyari všetkých Prešovčanov - „Koňarov“ budúcu nedeľu 18.10.2009.
Ide o zábavný program v Záhrade umenia pre celé rodiny, počas ktorého vystúpia parkúroví a westernoví jazdci, ale aj šermiari a ďalší zabávači.

Mesto Prešov v spolupráci s Parkom kultúry a oddychu Prešov a spol. Pohoda RANČ pozývajú všetkých Prešovčanov na netradičné podujatie s názvom „Vráťme kone Prešovu“, ktoré sa uskutoční v nedeľu 18.10.2009 o 11.00 hod. v Záhrade umenia (pri Františkánoch). Organizátori sľubujú slávnostný konský sprievod v historických kostýmoch, ukážky skokového parkúru ale aj originálne súťaže ako detský slalom, prekážkový beh či horúca čižma. Súťažiacich čakajú zaujímavé ceny a pre všetkých bude k dispozícii možnosť jarmočného občerstvenia. Deti bude navyše zabávať klaun. Vyvrcholením podujatia bude súboj o prsteň primátora. Zorganizovať akciu „Vráťme kone Prešovu“ je práve jeho myšlienkou. „Srdečne pozývam na túto akciu všetkých „koňarov“. Som hrdý na to, že nám z histórie ostalo takéto pomenovanie. To, že sa občas objavím v konskom sedle, je len znakom, že skutočne túžim vrátiť tento živý symbol mestu. Kone sú symbolom ušľachtilosti, múdrosti, ale aj šikovnosti a dynamiky. Pracujem na tom, aby sa v našom meste tradícia koní obnovila. Spolu so skupinkou nadšencov by sme veľmi radi zvovuobnovili konské dostihy, ale naším zámerom je tiež dať priestor chovu koní v rámci rozvoja agroturistiky v okolí mesta, “ vysvetľuje primátor Hagyari víziu návratu koní do Prešova.

Program podujatia:

10.45 Presun jazdcov od Neptúnovej fontány cez Svätoplukovu ul. do Záhrady umenia

11.00 Otvorenie podujatia

11.30 súťaž STONE RACE

12.00 súťaž POLE BENDING

12.30 súťaž GATE RACE

13.00 súťaž HORÚCA ČIŽMA

13.30 Vystúpenie šermiarov

14.30 Nesúťažný skokový parkúr

15.00 Triafanie prsteňa primátora

15.30 Slávnostný nástup jazdcov v historických kostýmoch

Katarína Pirohová
hovorkyňa primátora mesta
 

Vyberte región